»

Santai Bersama BEN ASHAARI

Mereka Sangat-Sangat SempOi

Jom Tukar Link

12 October 2011

ketagih nasi kukus ayam dara

Assalammualaikum....

Cer baca tajuk aku tu....hahahah....sapa yang ketagih? ni yang aku nak habaq kat ampa sume ni...sejak bulan lepas aku dah jadi ketagih makan nasi kukus ayam dara ni....kalau sebelum ni mmg aku x bapa nak minat....boleh dibilang guna jari kaki aku berapa kali je aku makan nasi kukus ayam dara ni....but lately aku rasa tetiap hari aku akan makan nasi kukus ni...

 kalau kita tapaw mmg macam nilah gayanya....menyelerakan kan kan kan....

Aku x taulah mcm mana aku boleh terjebak ke kancah pemakanan nasi kukus ayam dara ni  ( ayat macam terjebak dengan jenayah je erk )  but i think...since laki aku ajak aku makan kat selera duta bwh ofc aku tulah aku mula berjinak2 dgn nasi kukus ayam dara ni kot....even aku x makan...tapi aroma dari apa yang laki aku tapau tuk dia bwk balik ofc tu macam memanggil2 aku tuk mencuba.....

Akhirnya....tanpa pengetahuannya aku sendiri g beli kat kepong....bukan kat selera duta tmpt laki aku beli selalu tu....hoho....mcm mana aku tau kt kepong tu ada? aku nampak signboard.....aku pun ckp dgn pakcik tu...." pakcik nasi kukus ayam dara bungkus...." Ok kata pakcik tu....

 cuba perhatikan ayam dia.....walawehhhh.....lapo balik aku tengok....
picture ni ehsan cari gali aku di google....tenkiu yer....

Sampai umah aku makan sampai licin....then sejak itulah aku jadi ketagih dgn nasi kukus ayam dara ni....mana2 tempat yang ada nasi kukus ni aku akan beli....rupa2nya kat ofc aku pun ada jual...nampak sangat yang aku ni dulunya mmg bukan peminat nasi kukus ayam dara sbb kat ofc sndiri ada jual pun aku boleh x perasan.....aku pun jarang g kedai makcik tu....hahahaha.....( cover cover....) 

pe lagi.....tetiap harilah aku beli nasi kukus makcik tu....not badlah...ayam dia best....lagi2 kalau dapat makan panas2...so untuk mendapatkan ayam yang garing dan panas2...11.30 thari aku dah turun bawah tapaw......hoho....dgn alasan aku belum sarapan pagi.....( kuat menipu ko yer....) ada aku kesah???? hahahaha.....apa yang membuatkan makanan ni jadi sedap coz nasinya dikukus...nama pun nasi kukus ayam dara kan.... ( ape daaaa.... ) dan ayamnya digoreng dgn rempah2.... ada kuah kari...sambal belacan...timun seketul dua ketul dan kobis sikit.....harga kat ofc aku sebungkus 5 hengget...oklah kan....nasi penuh...ayam pun besaq gedabak.....rasanya pun mablessss......

korang yang belum penah cuba tu...bawak2lah cuba...mana tau memenuhi selera tekak korang ke kan.....mmg terbaiklah....

 pe lagi....jangan tengok jer...p cari...beli...rasa dan makan.....mesti korang akan rasa kenyang lepas makan......hahahah:))

5 orang yang tekan keybood memberi komen:

Kancil 8349 said...

sedapnya...pernah makan sekali je masa belajar kat semenanjung...ia sekarang jadi satu kerinduan

fauziahahmad said...

@Kancil 8349 mmg sedap kancil...kt tmpat kancil x de ke? mehlah datang semenanjung...bolehlah hilangkan rasa rindu nak makan nasi kukus ni....

Shuhaida Subri said...

Sedapnya nampak nasi ayam nih.. dah la tengah2 hari ni.. Adoi.. Lapar terus!

Shuhaida Subri said...

Sedapnya nampak nasi ayam nih.. dah la tengah2 hari ni.. Adoi.. Lapar terus!

^^eKaTiKaH^^ said...

sedapnye...terus rasa lapar pulak nie..haha :p


ShoutMix chat widget