»

Santai Bersama BEN ASHAARI

Mereka Sangat-Sangat SempOi

Jom Tukar Link

19 September 2011

Kenapa mesti nak blok kete orang lain....

Assalammualaikum....

Tengahari tadi, masa aku tengah tgu laki aku ada satu kejadian kat parking tempat aku keje ni....pompuan ni nak kuar...ada hal katanya nak ke shah alam....sampai kat parking je tgk kete kene blog dengan sebijik kete waja purple...parking btl2 depan kete pompuan ni....maunye x hangin minah tu...dahlah nak cepat.....datang plak satu masalah lagi.....nak tolak memang x boleh...sebab keta auto...tepaksalah tunggu kan...

mmg parking time tu penuh giler...parking awam kan.....taulah kalau mahkamah punye tempat ni macam mana....memang sesak giler...parking sentiasa x cukup....tu lah salah satu masalah kat tempat keje aku ni.....huh!!

itu jugaklah salah satu situasi yang paling aku x suka....men suke-suke hati je nak blok2 kete orang....nampak sangat pentingkan diri sendiri...kalau ye pun dah x de parking lgsung dan terpaksa membelok kete orang lain tu pandai2lah...tinggalkan no tepon ke...x pun turunkan handbrake tu.....x delah menyusahkan orang lain...tul x....

macam manalah agaknya kan...buatnya dia g blok kat keta orang yang tengah emergency...pegi2 kat kete tgk kete kene blok...naya woooo....orang nak besalin ke apa ke.....

jadi...kalau x nak orang marah..maki sumpah saranah semua dan cakap kita bodoh...bertindaklah secara bijak....jangan sampai orang yang di blok tu btl2 naik hangin sbb menunggu berjam2 habiz kete kene pecah ke....calar ke...nak ke cam tu? x nak kan.....

4 orang yang tekan keybood memberi komen:

Kancil 8349 said...

kata sekejap je tapi berjam2...orang macam nie suka menyusahkan orang lain...pernah sekali ada bro nie ndak tahan marah..di kasi pecahnya cermin kereta orang tu...baru dia tolak kereta orang blok keretanya..nasib perempuan tak buat macam tu

yayath said...

ye la...tempat yath keje pun selalu je ada kete parking blok kete laen..selalu je dengar bunyi hon2...hehe...

bagi yath...biar la parking jauh asalkan x blok kete orang:)hehe

FAUZIAHAHMAD said...

@Kancil 8349ish3...tu msti tgu lama sangat sbb tu smpai pecahkan cermin kete org tu...kan x pasal2...tp dah mmg salah dia pun kan...sapa suh blok kete org lain...

FAUZIAHAHMAD said...

@yayathdah biasa sangat dah dgr bunyi hon2 ni kalau kt ofc...hihihi....btl tu...kita x susah...orang lain pun x susah...kan sng cam tu....:))


ShoutMix chat widget