»

Santai Bersama BEN ASHAARI

Mereka Sangat-Sangat SempOi

Jom Tukar Link

26 September 2011

segmen kancil 8349 : Pengalaman semasa perkhemahan unit beruniform

Assalammualaikum....

sebelum tu aku nak ucapkan trima kasih kepada saudara kancil8349 yang sudi jmput saya tuk join segmen ni....korang yang baca entry ni pun boleh join sama....lagi ramai lagi bagus....


dalam segmen ni kancil mintak kita kongsikan pengalaman semasa kita mengikuti perkhemahan unit beruniform disekolah....jadi inilah cerita aku..( jemputlah baca yer )


dalam byk2 perkhemahan masa sekolah dulu, perkhemahan nilah yang paling syok sekali buat aku....time tu aku form 3 kalau x silap.....nama sekolah aku Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Abdul Rahman Andak...aku merupakan salah seorang unit beruniform kadet polis...aku memang minat kadet polis sejak sekolah rendah lagi.... (sampai sekarang aku pakai uniform polis...)

kitorang ada perkhemahan selama 3 minggu di Melaka, dimana cuma peserta kadet polis sahaja yang terlibat.....tapi x ingat nama tempat tu apa....setiap sekolah akan hantar semua peserta yang menyertai unit tersebut...sepanjang perjalanan kami menaiki trak polis dan dieskot dgn beberapa polis trafik.....x ingatla bape biji trak....syok giler.....sampai2 sana je masing2 bt hal memasing borak pun dgn budak2 sekolah sndiri je....sampailah urusetia bagi2kan kumpulan....berpecah dah semua.....start dari situlah kita mula kenal antara satu sama lain....banyak aktiviti yang dorang dah buat.....antaranya...masuk hutan...menembak....aktiviti berkumpulan...berkayak.... pertandingan kawad kaki.....dan mcm2 lagi....seronok sangat......

sampailah  hari2 terakhir perkhemahan....rasa macam sedih sangat sebab dah nak berpisah dengan dorang...yelah....3 minggu lama tu....dari kita x kenal dorang sampailah kita dah boleh jadi rapat....susah senang semasa dalam perkhemahan tu...tapi akhirnya semua akan balik sekolah masing2.....x dapat jumpa dah lepas tu melainkan ada xtvt mcm tu lagi....sehari sebelum tamat perkhemahan kitorang semua bertukar2 alamat....tulah satu2nya yg akan jadi medan perhubungan kami semua......banyak gambar2 yang kitorang dah ambik....tapi sayangnya semua tu x tau kat mana....dah lama sangat......x dapatlah nak publish picture2 dalam entry ni....

tulah sebahagian mengenai kisah perkhemahan aku time sekolah dulu...korang plak cam ne? berminat nak join? boleh baca syarat2 tuk join segmen di blog kancil8349

20 orang yang tekan keybood memberi komen:

yayath said...

wahh...lamanya camping:)3 minggu tu..mesti best kan.hhehe

fauziahahmad said...

@yayath best sangat3.....tulah yang paling lama....

Kancil 8349 said...

lamanya berkhemah...yang menarik aktiviti tu menembak...guna pistol ke senapang nie...apapun terima kasih kerana sudi ikut serta dalam segmen Kancil...

elnino moona said...

lamanya.. konpemla sedih pas da lama bersama-sama ngn kawan2 tuh kan...

fauziahahmad said...

@Kancil 8349 lama tu bukan saja perkhemahan...tapi dalam ms 3 week tu selain perkhemahan ada aktiviti perbarisan, ada sambutan hari polis dan penyampaian sijil.....menembak guna senapang rifle M16....best sangat2.....

fauziahahmad said...

@elnino moona huhu...memang sedih......:(

cinnamon.com said...

salam kenal dari segmen yg sama,saya dah follow kamu..

fauziahahmad said...

@cinnamon.com thx sudi singgah dan sudi follow....:))

Fezz said...

singgah via segmen Kancil..

Jemput ke sini http://seventh-july95.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

fauziahahmad said...

@Fezzthx yer sudi singgah...:D

Kancil 8349 said...

Kancil sudah senaraikan pasukan perkhemahan mengikut unit beruniform masing - masing...jomlah singgah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/senarai-pasukan-perkhemahan-dengan.html

wah...seronoknya guna M16...Kancil selalu guna dalam game CS je..huhu

fauziahahmad said...

@Kancil 8349 terima kasih kancil....saya akan ke blog kancil nt....hihi....

RATU QASEH SAIFUDIN said...

3 minggu?..best nye!!..bnyk xtvt tu!..hihi..=)


http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-semasa.html

Cik Sara said...

wahhh..memang lama sungguh berkhemah..

saya pun kadet polis juga! hehehe..mang suka ngan uniform polis.. tapi sekarang tak pakai dah..

- LIANA ASIF - said...

as'salam.. datang dari segmen yang sama, dari segmen hasrulhassan lagi, skang jmp disini..hehe
3 minggu?? lamanya.... mest banyak kenangan dengan kwn2. saya pun suka dengan aktiviti lasak, tapi tak berkesempatan nak join kadet polis.. huhu..
jemput singgah
http://wardahhati.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html#comments

fauziahahmad said...

@RATU QASEH SAIFUDIN lama kan.....mmg byk xtvt sampai x ingat dh xtvt apa....thx ye sudi singgah....:D

fauziahahmad said...

@Cik Sara satu2nya perkhemahan paling lama....dan paling best.....sampai skrg sy pakai uniform polis....thx yer singgah sni....:D

fauziahahmad said...

@- LIANA ASIF - wsalam....aah...lame kan.....mmg syok giler...kenangan mmg byk....sedih gembira semua ada.....thx yer singgah sini...:D

ciK LyndaWawa said...

wah...lamanyaa.=]mesti seronok...

fauziahahmad said...

@ciK LyndaWawa hihihi...seronok sangat2....thx ye sudi singgah sini...:D


ShoutMix chat widget